Tuesday, July 31, 2012

Positief En Optimistisch Blijven.

Roberto  Matta
Op zaterdagavond werd het weer klam,  drukkend en de wolken werden donker, dan werd een rommelend geluid hoorbaar.

Niet lang daarna  werd het gevolgd bliksem en een andere donder rol en de storm is begonnen en ging door voor de rest van de avond en de hele nacht.

Het leek te regenen de hele nacht, het was fijn dat wanneer ik de volgende dag wakker werd was het een aangename dag op zondag.
            
Het was veranderlijk weer maar er was zon met grote wolken en blauwe hemel.

Sinds het weekend is het koel, bewolkt en regenachtige met geen teken nu of het zomer weer terugkeert, hoewel de lange termijn prognose warm weer voorspelt.

Nu dat het niet langer warm weer is de airco uitgeschakeld en het is leuk om  een bries door het raam te voelen.

Veel mooier natuurlijk de wind te voelen in plaats van koele lucht gepompt eindeloos rond de kamer, het is ook heerlijk voor mij om  de geluiden van de buurt te horen.      

Iets wat ik niet kan doen wanneer de airco is ingeschakeld, als het weer heet plotseling moet ik een koele kamer die alleen de airco kan bieden.

Vanmiddag had ik een afspraak met Andre, hij is van een airco bedrijf, om te zien waar hij de airco kon installeren.

Het zal niet een mobiele eenheid worden, zij zijn niet geschikt voor deze woning, Andre had dit geconstateerd toen hij een zeer grondige blik rond het appartement heeft genomen.

Vervolgens stelde hij dat de airco moet worden geplaatst op het kleine balkon die wij niet gebruiken in de woonkamer.

In de woonkamer hoog op de muur zal hij de airco plaatsen, het is niet erg groot, het meet 80 cm x 20 cm.

Vervolgens zal hij een andere installeren in de slaapkamer en zullen allebei samen koppelen  zodat zowel de voorkamer evenals de slaapkamer voorzien van airco zal zijn.

Dit alles klinkt zeer goed, wat minder goed is dat hij een offerte moet maken die hij moet opsturen naar de gemeente Amsterdam voor hun toestemming vragen, voordat hij de airco kan  installeren.

Hopelijk zullen zij niet hun gebruikelijke twee maanden nemen om hun akkoorden te geven, aangezien het uitstekende zou zijn om het te laten installeren zo spoedig mogelijk.

Andre zei dat als hij niet de goedkeuring van de gemeente Amsterdam nodig had, zou hij het meteen volgende week installeren.

Als de bureaucraten hun gebruikelijke twee maanden de tijd nemen om hun goedkeuring te geven, dan wordt de airco op zijn vroegst pas in oktober geïnstalleerd.        

Ik moet mijn best doen om  positief en optimistisch te blijven en hopen dat ondanks dat het de vakantieseizoen is dat deze zaak snel wordt afgehandeld.    


    

No comments: