Tuesday, July 17, 2012

Kalm Blijven.


 
Oscar Dominguez


Vandaag is weer een sombere, grijze, bewolkte koele dag die meer geschikt is voor het einde van oktober dan de 17th van juli die het is.

Deze week is wanneer mijn katheter vervangen wordt, Ik hoop dat deze keer het Richie zou lukken om  de nieuwe katheter te kunnen plaatsen, zonder enige problemen.

De laatste keer duurde het een tijdje voordat Richie kon het doen, en de tijd voordat duurde het vier uren en de arts  roepen hielp niet met het invoegen van die nieuwe katheter.

Richie kreeg het opeens wel omdat hij veranderde de hoek van inbrengen, laatste keer werkte het omdat hij een dunnere katheter heeft gebruikt, het was een 16 geweest, nu is het een van 14.

De maat is van geen belang  voor mij waar het echt om gaat, is dat het gebeurt zo spoedig mogelijk, het is jammer  wanneer er problemen voorkomen met het wijzigen van katheters.

Als ik vrij ontspannen over de hele procedure ben, begon ik te beseffen dat ongemak dat ik ervaren heb  zou slechts van een korte duur zijn, een kwestie van seconden.

Maar omdat het al twee keer een probleem is geweest, maak ik mij heel bezorgd over de procedure, waarvan ik weet dat ik echt niet hoeft te worden nerveus.

Niet zeker dat ik echt veel kan doen om af te zijn van deze angst, behalve mijn best doen om te ontspannen en my te concentreren dat al die  energie in andere activiteiten te stoppen.

Zoals het schrijven van mijn berichten voor mijn blog en mij te concentreren op andere dingen, het werkt tot op zekere hoogte, maar het doet me niet stoppen met denken over de wijziging van de katheter.

Morgen komt Milou op bezoek, de wond verpleegster zal de voortgang controleren van mijn wond, ik hoop dat er opmerkelijke verandering zijn sinds ze de laatste keer hier was.

Twee van mijn minst favoriete dingen gebeuren in dezelfde week, geen wonder dat ik voel me zo angstig.

Nu om mezelf te overtuigen dat ik echt niet hoeft te worden nerveus over een van deze gebeurtenissen, of het veranderen van de katheter of Milou zien.

Richie en de honden weer terug zien van het park, zou mijn humeur verbeteren, evenals veel  lachen en genieten van de avond in het gezelschap van Richie.

No comments: