Sunday, July 22, 2012

Zinloze Gewelddaden.


 
Oscar Dominguez.
http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%93scar_Dominguez


De nieuws dat er mensen doodgeschoten en gewond werden tijdens een middernacht première van een nieuwe Batman film in een voorstad van Denver, Colorado was schokkend.

Verwoestende te horen van de details van de doden, onder hun was een zes - jarige kind; en onder de gewonden een baby van vier maanden.

Een echt verschrikkelijk verhaal, al die mensen zijn naar de bioscoop gegaan om te genieten van de eerste weergave van een nieuwe film, zij moeten zeer opgewekt geweest zijn.

Totdat ze besefte dat één iemand in het publiek was begonnen om hun te beschieten met twee pistolen, een geweer en een semi automatische aanval geweer.

Vreselijke om te bedenken dat hun opwinding om de nieuwe film te zien werd doodelijk    voor sommige, tijdens een middernacht première van een Batman film in een voorstad van Denver, Colorado was schokkend.

Wat is er gebeurd was een totaal zinloze, irrationele daad; een mijns inziens werd het slechts mogelijk gemaakt door het gemak waarmee de dader geweren kon kopen

Ik vind het echt moeilijk te geloven dat in Amerika, zijn wapens zo gemakkelijk te kopen, en het lijkt erop dat ze overal beschikbaar zijn.

Blijkbaar kan men wapens kopen in de supermarkt keten Wal-Mart, dit heeft mij enigszins verrast, om dat grote supermarkten in Europa geen wapens verkopen.

Supermarkten zoals Sainsbury's en Tesco in Engeland, verkopen geen pistolen of geweren in die afdeling naast de afdeling met  kinderspeelgoed en accessoires.

Misschien als het onmogelijk was in een winkelcentrum  pistolen, geweren, halfautomatische en automatische wapens te kopen zou zoiets niet zo gemakkelijk gebeuren.

In Engeland kan jij slechts een geweer kopen om op  konijnen of op vogels te schieten als men een licentie hebt, het is niet meer toegestaan om pistolen te kopen.

Het is geen  perfecte manier om het gebruik van vuurwapens te controleren; maar het houdt zeker naar beneden het aantal incidenten met het gebruik van vuurwapens.

Het andere ding dat moet worden veranderd is de film industries fixatie met het bevorderen van geweld als iets intrinsiek mannelijk.

Films zoals die waarin Bruce Willis zijn naam maakte, hebben het doel om geweld te  verheerlijken, ze geven een boodschap dat doden situaties kunt oplossen.

Deze films lijken te zeggen dat doden goed kon zijn, als men de juiste mensen dood; welke vreselijke propaganda is.

Ik denk dat het niet toestaan dat wapens vrij worden verkocht in winkels moet worden begeleid door een andere mentaliteit in de filmindustrie in Hollywood.

Ze moeten stoppen met het maken van de koppeling tussen een mannen en geweld; Hollywood is verantwoordelijk voor het bevorderen van een cultuur van geweld die mag niet langer worden getolereerd.

Misschien wanneer geweren en geweld zijn niet langer gepresenteerd als aanvaardbaar en geweren zijn misschien niet langer gemakkelijk gekocht zal niet meer zulke schiet partijen niet meer zullen gebeuren in Amerika.

No comments: