Friday, March 23, 2012

meer ''discriminatie'' van Nederlandse coalitie regering VVD/CDA/PVV


nu.nl

Huwelijk tussen neef en nicht aan banden
Laatste update:  23 maart 2012 15:18 info
AMSTERDAM - Het kabinet wil het huwelijk tussen neef en nicht aan banden leggen omdat hier vaak dwang aan ten grondslag ligt.
Als er geen dwang in het spel is, mag het huwelijk alsnog worden gesloten.
De ministerraad stemde vrijdag in met een wetsvoorstel van staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) waarin hij huwelijksdwang in Nederland wil aanpakken.
Daarbij richt hij ook zijn pijlen op huwelijken tussen minderjarigen. In sommige gevallen is dit nog toegestaan, maar als het aan Teeven ligt moet je voortaan ten minste 18 jaar zijn om in Nederland te trouwen.
Huwelijken die in het buitenland zijn gesloten tussen minderjarigen, worden nu nog in Nederland erkend. Met de nieuwe wetgeving wordt het pas rechtsgeldig als beiden partners de leeftijd van 18 jaar bereiken.
Polygaam
Het polygame huwelijk, waarbij één man met meerdere vrouwen trouwt, wordt ook verder beperkt. Als een polygaam huwelijk dat in het buitenland wordt voltrokken wordt erkend, betekent dit niet dat alle vrouwen automatisch ook een geldig verblijfsvergunning krijgen. Dit is voor maximaal één echtgenote weggelegd

No comments: