Sunday, March 18, 2012

Voetballer Muamba in kritieke toestand in ziekenhuisVoetballer Muamba in kritieke toestand in ziekenhuis
17/03/12, 22:51  − bron  
vk.nl
                 
vk UPDATE Het duel tussen Tottenham Hotspur en Bolton Wanderers in de FA Cup is zaterdagavond vlak voor rust gestaakt nadat Fabrice Muamba, de in Kinshasa (Congo) geboren middenvelder van de bezoekers, zonder dat er spelers in de buurt waren ineenzakte. Hij ligt in kritieke situatie in het ziekenhuis.
 
Verscheidene (para)medici snelden te hulp. Na een minutenlange behandeling werd Muamba van het veld gedragen. Hij kreeg vermoedelijk een hartaanval. Op het moment van afbreken was de stand 1-1.

Verscheidene spelers, onder wie Rafael van der Vaart, realiseerden zich de ernst van de situatie. Op menig gezicht viel de ontzetting af te lezen toen de artsen probeerden Muamba te reanimeren. Scheidsrechter Howard Webb besloot beide elftallen en de technische staf naar de kleedkamers te sturen. Na ampel beraad besloot hij de wedstrijd niet te hervatten, waarop het publiek bedrukt White Hart Lane verliet.

Muamba ligt nog in kritieke toestand op de intensive care van het Londense Chest Hospital. Dat maakten een woordvoerder van de afdeling hartbewaking en zijn club Bolton Wanderers zaterdagavond laat bekend.

No comments: