Sunday, March 25, 2012

Medvedev steunt missie Annan in Syrië ‘volledig’

nrc.nl
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/25/medvedev-steunt-missie-annan-in-syrie-volledig/ 

Hans Klis
De Russische president Dmitri Medvedev steunt de missie van VN-gezant Kofi Annan om een einde te maken aan het geweld in Syrië. Volgens Medvedev is het mogelijk de laatste kans om een nog bloederige burgeroorlog te voorkomen in het land.
Daarom sprak de Russische president zijn “volledige steun” uit “op alle mogelijke manieren” aan Annan. Medvedev overlegde met de VN-bemiddelaar over de situatie in Syrië tijdens een ontmoeting op het vliegveld van Moskou eerder vandaag, meldt persbureau Reuters.
Volgens Annan heeft Syrië “de mogelijkheid om samen te werken” met hem om “een einde te maken aan het conflict” om humanitaire hulp toe te staan en een politiek proces in gang te zetten dat kan leiden tot een vreedzame oplossing.
Komende week reist Annan naar China om te praten over mogelijkheden om de crisis te beëindigen in Syrië. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Hong Lei zei gisteren dat Annan dinsdag en woensdag langskomt en ‘Chinese leiders’ te spreken zal krijgen, maar hij noemde geen namen. Wel zei hij dat China waarde hecht aan de bemiddelingspoging van Annan.
Bemiddelaar Annan werkt in opdracht van de Arabische Liga en de VN aan een politieke oplossing voor het conflict in Syrië. Bij de al meer dan een jaar durende opstand tegen het regime van Bashar al-Assad zijn al meer dan achtduizend mensen omgekomen

No comments: